Litt om vårt fine borettslag

Stallerudveien 119 borettslag ligger idyllisk til ved Østmarka og har skogen rett bak blokka.

Velkommen til Stallerudveien 119 Borettslag sine nettsider!

Borettslaget ligger idyllisk til ved grensen til Østmarka på Bogerud i Østensjø bydel i Oslo. Stallerudveien 119 BRL består av 66 2-roms leiligheter på 57 kvm. Borettslaget ble oppført i 1990 og har heis og eget garasjeanlegg.  Det er også fine parkeringsmuligheter for besøkende på borettslagets egen gjesteparkering.

Det tar ca 3-4 minutter å gå til Bogerud senter.  Bogerud senter har et bredt utvalg av tilbud, som for eksempel:  Apotek, legesenter, tannlegesenter, Bogerud tekstil klesforretning, matbutikk med post og bank i butikk, frisør, kiosk, kjøreskole, hudpleie. grønnsaksbutikk, og blomsterbutikk. Senteret er planlagt bygget ut så fort planen for utbygging er godkjent.

Ved Bogerud senter er det god t-bane og busskommunikasjon. T-bane 3, og buss 76 og 79 stopper her. I tillegg har det begynt å gå flybuss til Gardermoen fra og med 23.september 2016. Om sommeren er det mulig å komme seg til sjøen på Hvervenbukta med buss 88 fra Hauketo.

Fra borettslaget er det kort vei til både barnehager, barne- og ungdomsskoler.
Beliggenheten i naturskjønne omgivelser på Bogerud er unik. Østmarka tilbyr gode turmuligheter og naturopplevelser til alle årstider. Om sommeren er Nøklevann nærmeste badeplass. Her er det også mulighet for fisking (fiskekort må kjøpes) og padling. Om vinteren er det oppkjørte løyper for ski- og turgåing. Året rundt er det mulighet for å raste ved en av sportsstuene i nærheten.
Naturreservatet ved Østensjøvannet er heller ikke langt unna; 7-8 minutters gange. Østensjøvannet og omkringliggende våtmarksområder utgjør Østensjøområdet miljøpark og ble vernet som naturreservat i 1992. Området har stort biologisk mangfold og regnes som en av Norges rikeste innsjøer på vann- og sumpvannplanter. Det er her påvist mer enn 440 plantearter og 210 fuglearter i reservatet, hvorav en rekke trekkfugler. Det er dessuten registrert 8 arter med flaggermus, 1 835 insektarter, 4 arter med amfibier, 12 sneglearter og 3 iglearter ved vannet. Mange av artene står på nasjonal rødliste.

For de som ønsker å dyrke mer enn det er plass til på balkongen finnes det parseller til leie ved Østensjøvannet. Kontakt Eterjordet Parsellhagelag.

Borettslaget er tilknyttet OBOS.